No 1. decembra DATAMED sistēmai iespējams pieslēgties, izmantojot mūsdienīgus un drošus autentifikācijas un norēķinu rīkus - SEB un Swedbank internetbankas un E-ID karti.

DM sadarbības medicīnas iestādēm tādā veidā tiek atvieglota ikdiena, jo nav obligāta nepieciešamība fiziski izsniegt pacientam piekļuvi izmeklējumam. Pacients ir tikai jāinformē par jauno iespēju, ja tas izmanto kādu no šiem autentifikācijas rīkiem.

Turpmāk pacientiem būs pieejami vairāki piekļuves līmeņi savam izmeklējumu arhīvam DM sistēmā:

Pēdējais mēnesis - bezmaksas piekļuve saviem pēdējo 30 dienu laikā veiktiem un DM sistēmā saglabātiem medicīniskajiem izmeklējumiem.

Izmeklējums – Piekļuve vienam konkrētam izmeklējumam, pastāvīga, beztermiņa piekļuves parole. Pacientam to piešķir medicīnas iestāde vai pacients arī pats var to uzģenerēt DM sistēmā, un izsniegt savām uzticības personām;

Vizīte (Viena diena) – piekļuve attiecīgajā dienā, kad pacients ir saņēmis piekļuvi DM sistēmai, veiktiem un sistēmā saglabātiem Izmeklējumiem; pastāvīga, bez beigu termiņa. Piešķir medicīnas iestāde.

Arhīvs – Abonements visam pacienta izmeklējumu arhīvam, visiem datiem, kas atrodas DM sistēmā, un kas satur pacienta personas kodu. Termiņa ierobežojumi. Maksas pakalpojums. Pacients to var saņemt DM sistēmā, balstoties uz attiecīgu autentifikāciju, pasūtījumu un norēķinu, izmantojot internetbanku, vai medicīnas iestādē, un izsniegtiem rekvizītiem.

 

Pēc pamatota pieprasījuma iespējams pievienot arī citus autentifikācijas rīkus, piemēram, citas internetbankas.

Dec 1, 2014