Rīgas Austrumu slimnīca noslēdz sadarbības līgumu ar DATAMED

Austrumu slimnīca, jeb Rīgas Austrumu klīniskā Universitātes slimnīca noslēdz sadarbības līgumu ar DATAMED, lai nodrošinātu iespēju saņemt izmeklējumus no citām Latvijas medicīnas un diagnostikas iestādēm un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta.

Šī daudzpusējā sadarbība paredz to, ka pacientu ar kritisku veselības stāvokli radioloģijas izmeklējumus no, piemēram, reģionālajām medicīnas iestādēm, tagad būs iespēja operatīvi elektroniski nosūtīt RAKUS un NMPD speciālistiem jebkurā diennakts laikā, kur tos dežurējošais ārsti varēs aplūkot, sniegt konsultācijas un palīdzēt pieņemt lēmumus par tālāku pacienta ārstēšanas veidu un vietu. Izmantojot pieslēgumu, arī Austrumu slimnīcā veiktos izmeklējumus izlases kārtībā iespējams nosūtīt citām iestādēm.

Jāatgādina, ka uz citām centrālajām un specializētajām klīnikām, kā piemēram, Paula Stradiņa, Bērnu klīniskajām Universitātes slimnīcām, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu un citām DATAMED sadarbības iestādēm izmeklējumus iespējams nosūtīt jau ilgāku laiku.

Sep 23, 2014